Är Unikum igång?

Här hittar du information om driftstatus för Unikum. När Unikum inte fungerar som det ska berättar vi det här. Vi låter historik ligga kvar så att du kan följa utvecklingen. Vi har väldigt sällan haft driftstörningar, och åtgärdar alltid eventuella driftproblem med högsta prioritet.

Under en pågående driftstörning uppdaterar vi löpande den här sidan med den senaste informationen.

Tillfällig driftstörning – inloggning

Vad har hänt? 

Vi har en tillfällig driftstörning för de kommuner som har inlogging via Skolfederation och en del användare kan uppleva att det just nu inte går att nå Unikum via sin kommuns inloggingslösning. Det innebär att det fortfarande är möjligt att logga in i Unikum med användarnamn och lösenord.

Start: kl 14.20 2018-10-08

Status nu? 

Felet är avhjälpt och Skolfederation har löst problemet och det går att logga in igen.

Avslutat kl 16:30 2018-10-08

Tillfällig driftstörning

Vad har hänt? 

Vi har haft en tillfällig driftstörning och driften är nu tillbaka.

Status nu? 

Unikum har full funktion.

Avslutad driftstörning

Vad har hänt?

Vår driftsleverantör har haft problem som har gjort att Unikum har legat nere.

Status just nu.

Unikum fungerar som vanligt och vi ber om ursäkt för de problem som detta har orsakat. Vi analyserar noga varje störning och vidtar såväl korrigerande och förebyggande åtgärder för att säkra en avbrottsfri driftsmiljö. 

 

 

Flyttproblem orsakar driftstörningar

Nu under skolstarten har ni användare drabbats av flera driftstörningar. Det är så klart inte OK. Som användare ska ni kunna förvänta er att Unikum finns tillgänglig när ni behöver det. Visserligen har driftstörningarna hållit sig inom ramen för vad vi lovat, men vi har högre ambition än så.

Orsaken till driftstörningarna är att vi under sommaren flyttat hela Unikums drift till nya fina driftcentraler. I samband med flytten har vi passat på att också förbättra driftsmiljön. Här har vi och vår driftsleverantör haft inkörningsproblem som dragit ut på tiden, och det har drabbat er användare.

Vi förstår att störningarna orsakar rejäla problem för er. Vi är mycket ledsna för detta, och jobbar stenhårt för att trimma in vår nya driftsmiljö. Vi hoppas att alla problem snart är lösta, och ber er ha tålamod med oss under vår slutspurt.

Med vänliga hälsningar

Vi på Unikum

Avslutad: Tillfällig driftstörning

Vad har hänt? 

Unikum var nere i ca 20 minuter.
.

Status nu? 

Tjänsten fungerar nu som vanligt
Vi ber om ursäkt för ev bekymmer som detta medförde för er.