Pedagogiska planeringar i Skolbanken belönades

karinharneskI samband med Unikums Nyckelpersonsträff 11-13 mars utlystes en liten tävling med syfte att lyfta fram sina egna skolors/kommuners eller andras fina pedagogiska planeringar i Skolbanken. Två värdiga vinnare utsågs, en i förskolan och en i grundskolan. Vi säger stort grattis till Berghultsskolan i Lerum och Bifrost förskola i Mölndal!

Grundskolevinnaren – Berghultsskolan i Lerum

gr_demokratiDen vinnande planeringen som Berghultsskolan använder har inspirerats av andra fina skolbanksplaneringar. Här är Berghultsskolans version: Om demokrati, vem bestämmer och hur går det till i en demokrati?

Juryns motivering:

​”Med en lockande utformning om ett högaktuellt tema, Demokrati, visar Berghultskolan i Lerum ​vägen för övriga Skolsverige. De varvar det konkreta och lättbegripliga med en trygg dockning mot uppdraget – och lyckas näst intill perfekt visa på möjliga hållplatser i elevens lärande.”

Förskolevinnaren – Bifrost förskola i Mölndal

mölndal

Den vinnande planeringen: Bokstäver – Språket

Juryns motivering:
”En enkel och genial planering som med frågeställningarna, Vad? Varför? och Hur? leder pedagogerna framåt i arbetet som ska göras.”

De bägge vinnande planeringarna kommer att lyftas fram särskilt mycket i Skolbanken framöver.

Om Skolbanken

Skolbanken är en nationell bank öppen för alla. I banken delar pedagoger, skolor och kommuner runt om i landet med sig av planeringar, matriser och utvecklingssamtalsmallar. Skolbanken växer så det knakar och har redan över 170 000 planeringar och du kan enkelt söka på både ämnen, teman, skolformer och årskurser. Spana in Skolbanken här >>