Nyheter från Unikum – Mars 2013

Om smidiga webbverktyg och smarta arbetssätt för skolans viktigaste processer

Skolbanken

Skolbanken – nu öppen för alla

Här delar pedagoger inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och utvecklingsplaner. Det finns nu över 100 000 olika planeringar, matriser och utvecklingsplaner redan nu.

Du söka material för olika ämnen, skolformer och årskurser samt dela och kommentera. Och det kostar ingenting.  Välkommen in i Skolbanken >>

 

Aktivt pedagogiskt ledarskap i Trollhättan

trollhattan_nyEva Dahl och Tina Tenggren är rektorer på Kronans skola i Trollhättan som jobbar med ”Rektor 2.0”. Om att leda lärares lärande och digitala lärprocesser på sin skola. “Vad är det som stödjer lärares lärande?” hänger tätt ihop med “Vad är det som stödjer elevers lärande?”

Läs hela berättelsen om Kronan >>

Prova webbstöd för pedagogiskt ledarskap?

 

Björklunds nya förslag – vad kan det innebära?

bjorklund2-300x181

Regeringens har nyligen föreslagit hur lärarna kan få mindre jobb kring IUP. Vad innebär detta? Hur kan vi jobba smartare i skolorna baserat på förslaget? I den här filmen går vi igenom förslaget, vad det innebär för skolor, och några tankar om hur vi kan använda det för att jobba smartare kring t.ex. formativ bedömning.

Titta på hela filmen >>

 

Pedagogisk dokumentation på Tvets förskola

tvets_nyNär Anne Abrahamson och Petra Rolandén jobbar med dokumentationen är det inte för dokumentationens skull i sig. Anne säger: “Det är viktigt att det blir roligt och intressant även för barnen. Att föräldrarna är med på tåget har också stor betydelse.”

Läs hela berättelsen om Tvets förskola >>

Nyfiken på webbstöd i din förskola?

 

Unikums nyhetsbrev vänder sig till dig som vill få inspiration och lära mer om hur smidiga webbverktyg och smarta arbetssätt stödjer skolans viktigaste processer.

Prenumerera härVill du avregistrera dig? Maila kontakt@unikum.net