Nyheter från Unikum – september 2013

Om smidiga webbverktyg och smarta arbetssätt för skolans viktigaste processer

Förskola:

veckobrev

Smidiga och säkra verktyg för pedagogisk dokumentation

Med lärplattor och moderna pedagogiska webbverktyg blir det enklare att synliggöra barnens och förskolans utveckling. På så vis blir också dialogen med föräldrar enklare och proffsigare. Nu har vi förbättrat Unikum ännu mer för förskolan. Nyfiken? 

Ta en guidad tur genom Unikum Förskola >>    Testa själv i visningsskolan >> 

Grundskola:

nyaunikum_grundskolaEnklare och smartare för grundskolan

Vi har redan byggt om och vässat Unikum och anpassat för nya skollagen som väntas träda i kraft senare i höst bl a: smartare och smidigare före, under och efter utvecklingssamtalet. En samlad vy där eleven visar sina arbeten, agenda för sitt samtal och kan se överenskommelser. Vill du veta mer?

Guidad tur om Unikum grundskola >>   Få inlogg och kika in i Unikum >>

 

carlheathFem fina filmer om juridik i skolan

Pedagogiskt Centrum, GR Utbildning har gjort fem korta och lärorika filmer om viktiga juridiska frågor i skolan. Filmerna riktar sig till dig som använder digitala verktyg i undervisningen och som vill ha hjälp med att reda ut den ibland lite snåriga skoljuridiken.

Titta på filmerna här>>

Kommun:

Stor uppslutning kring Skolfederationskolfeb2

30 kommuner/huvudmän var med på seminariet i Stockholm 5 september.
Flera kommuner är redan anslutna, t.ex. Lerum och Kungsbacka, och många fler verkar vara på gång. Alla leverantörer av SSO-lösningar är med på banan, och kan hjälpa kommunerna igång med lösningar där alla användare kommer åt alla system genom en inloggning. Behöver era skolor också smidig inloggning via Skolfederation?

Ta del av seminariet 5 september via inspelad livesändning här >>

syskvalKommun-507x308-494x308

Tips: synliggöra verksamheten

Det systematiska kvalitetsarbetet underlättas genom att dokumentation finns lätt tillgänglig för uppföljning, analys och planering av enskilda pedagoger, arbetslag och skolledare. Läs mer om hur man jobbar i Falköping och i Mölndal.

Här får du fler tips på hur du kan jobba med kvalitetsarbetet på webben >>

skolbankenSpana in 100 000 exempel på planeringar…

Du har väl spanat in Skolbanken? Med över 100 000 fräscha pedagogiska planeringar, bedömningsmatriser, samtalsmallar. Gjorda av lärare för lärare. Tillgängliga för alla, utan kostnad.

Surfa in Skolbanken och hitta din favoriter >>

 

Mer nytta av både metoder och moderna verktyg

– Boka en utbildning inom Läroverket Uniklaroverket För att snabbt komma igång och fullt ut dra nytta av både lärplattor och Unikums samarbetsverktyg har Unikum och Läroverket inlett ett samarbete kring verksamhetsutbildning. De ges i form av både inspiration, processtöd och verkstad. Exempelvis:

  • Förskola i förvandling
  • Formativt förhållningssätt

Boka och läs mer här >>

 

konfVi ses väl i höst?

Vi finns på plats på flera spännande mässor och konferenser under hösten. Ska du på samma evenemang som vi? Förboka gärna möte eller kom förbi på en liten pratstund. Här hittar du höstens kalender >>

 

soc_mediaHäng med oss i Sociala media

Följ med i svängarna kring skolutveckling och nytt kring Unikum. Följ oss på: 
Facebook/Unikum.net, Twitter/unikum_net eller Instagram/unikum_net

 

Unikums nyhetsbrev vänder sig till dig som vill få inspiration och lära mer om hur smidiga webbverktyg och smarta arbetssätt stödjer förskolans och grundskolans viktigaste processer. Prenumerera härVill du avregistrera dig? Maila kontakt@unikum.net

Innehåll i septemberbrevet: