Unikum stärker lärsamarbete med Microsoft Teams

PRESSMEDDELANDE

Samarbete väver in Unikum och svenska läroplaner i Microsoft Teams.

Genom ett samarbete mellan svenska Unikum.net och Microsoft finns nu 300 000 pedagogiska planeringar och kopplingar till svenska läroplaner direkt tillgängligt i Microsofts samarbetsverktyg Teams. Det göra att skolor inte längre behöver välja mellan smidiga verktyg eller koppling till skolans uppdrag, Teams och Unikums ger båda delarna på samma gång.

Microsoft Teams är ett digitalt nav där konversationer, innehåll och appar samlas på ett ställe. Microsoft Teams är en del av Office 365 som underlättar samarbete och dialog i alla delar av skolan.

Över 1 miljon användare har tillgång till Unikum.net i sina skolor idag. En av delarna i Unikum är en bank med över 300 000 pedagogiska planeringar som skapas och delas av lärare över hela landet. Lärare som använder dessa pedagogiska planeringar använder ofta Teams och Office för sitt lärande och för att skapa texter och lösa uppgifter.

Unikum_i_Teams
Unikums planeringar inbäddade i Microsoft Teams ger elever och lärare ett enkelt och smidigt arbetsflöde. 

Jonas Ryberg, VD och grundare på Unikum – Unikt lärande AB:
– Lärare och elever har fullt upp med lärandet, och de verktyg de använder för att skapa, dela och reflektera behöver samspela på ett naturligt sätt. Med Unikums Teams-app kan pedagogiska planeringar och bedömning nås smidigt direkt från Teams. Vi hoppas detta spar tid och ger lärandet fritt spelrum.

I Sverige har skolor börjat anamma Microsoft Teams i rask takt. Funktionerna i Microsoft Teams gynnar samarbete och kommunikation mellan lärare och elever.

– Vi har nyligen firat Microsoft Teams 1-årsjubileum inom skolan och är mycket glada över den positiva respons verktyget har fått i Sverige och internationellt, säger Joke Palmkvist, ansvarig skola och högre utbildning på Microsoft AB. Microsoft ser positivt på samarbetet med Unikum.net. Unikums sätt att göra läroplaner och planeringar tillgängligt direkt i Teams skapar en ny nivå av enkelhet för både lärare och elever i Sverige, något som många lärare efterfrågar idag.
Joke_site
Joke Palmkvist, ansvarig skola och högre utbildning på Microsoft

Kontakt
Joke Palmkvist, ansvarig skola och högre utbildning på Microsoft, joke.palmkvist@microsoft.com
Jonas Ryberg, VD och grundare, Unikum – Unikt lärande AB, jonas.ryberg@unikum.net , +46 70-571 81 49