Bättre sökning i Matrisbanken

Hej igen! Hoppas många har hunnit prova de nya utkastfunktionerna – skriv gärna feedback och önskemål rörande den funktionen i forumet så vi vet vilka förbättringar vi skall satsa på!

Den här gången är det matrisbanken som fått sig en omgång: under våren har antalet matriser växt explosionsartat och är nu uppe i snart 700 stycken. Det har gjort att det blivit svårt att hitta material att inspireras av och svårt att hitta rätt matris att tilldela till sina elever.

I den nya matrisbanken har vi först och främst infört fritextsökning: sök på vad du vill så letar Unikum fram relevant material blixtsnabbt! Men inte nog med det: du kan även filtrera material baserat på vilket eller vilka ämnen du är intresserad av. Klicka för ämnnen i ämnesväljaren! Den sista förändringen är att skolans och kommunens favoritmatriser visas på en egen flik så det blir lätt att hitta de material som valts ut av administratörer på skolan. Vi premiärvisade de nya funktionerna på användarträffen i Karlshamn, och att döma av de första intrycken verkar det som om många önskat just bättre sökfunktioner i Matrisbanken.

I samband med att vi lanserar den nya Matrisbanken har vi flyttat både matrisbanken och IUP-banken till en egen modul: Skolbanken. Skolbanken blir stället där pedagoger arbetar med att ta fram nya mallar och matriser – helt enkelt en bank full med spännande underlag för IUP, LPP och bedömning.