Information – Användare loggas ibland ut

Senast uppdaterad onsdag 12 juni 2013 kl 10:10

Vad har hänt?

Just nu inför terminsslutet är användningen av Unikum mycket hög. Antalet användare som är inloggade är högre än tidigare. Dessutom använder dessa användare Unikum mer intensivt och med fler uppladdningar av bilder och filer än vad vi sett tidigare. Totalt sett gör det att belastningen på Unikum är högre än vad vi förutsett.

Tyvärr skapar detta problem med att vissa användare ibland loggas ut utan förvarning. Detta leder till att information som användare skrivit in i webbläsaren, men inte sparat, försvinner från webbläsaren. Allt som är sparat innan man loggats ut finns kvar.

Särskilt drabbade blir användare som har långsamma datorer, webbläsare eller internetuppkopplingar. Störst risk att bli utloggad är när användningen är som störst:

  • På morgonen mellan kl 8 och kl 10
  • På eftermiddagen mellan kl 15 och kl 17

OBS:
För alla användare är det är viktigt att spara det man skrivit ofta, direkt efter varje inskriven textruta.

TIPS:
Det finns ett snabbt sätt att spara: Tryck Ctrl-S
Håll nere knappen [Ctrl] och klicka sedan på S-tangenten.

Status nu

Användningen är hög under morgon kl 8-10 och väntas vara det även under eftermiddag kl 14-17. Vi jobbar för fullt med att minska problemen genom att säkra kapacitet och snabba upp Unikum. Våra åtgärder senaste veckan har gjort problemen något mindre, men vissa användare loggas fortfarande ut när användningen är hög. Vi har därför förhöjd beredskap.

Vi är jätteledsna för att detta har orsakat er användare massa besvär!
//Vi på Unikum