Etiketter gör det lätt att hitta i Unikum

labelingUnikums Lärlogg och Blogg används flitigt i både förskolor och skolor i hela Sverige. I takt med att fler och fler upptäcker hur lätt det är att skriva och lägga in bilder eller att länka till Google Drive har mängden inlägg ökat. För att föräldrar, pedagoger och barn lättare ska hitta bland alla fina inlägg har många efterfrågat en möjlighet att märka inlägg med olika etiketter. Den funktionen lanserar vi nu!

Etiketter för förskola

 

Förskolor och skolor kan bestämma egna etiketter att märka innehåll med. Etiketterna låter er skilja mellan pedagogisk dokumentation och information från förskolan eller skolan. Det gör det också lätt att skilja mellan olika delar av er pedagogiska dokumentation. Många förskolor vill t.ex. skapa etiketter för sin verksamhets fokusområden. I grundskolor tror vi många kommer arbeta med etiketter för Big 5—förmågor. Det går snabbt och enkelt att märka innehållet med förskolans eller skolans etiketter när man skriver i bloggen eller lärloggen, samt i portfolio och överenskommelser inför utvecklingssamtal.

Screen Shot 2014-02-25 at 17.57.30

Varje skola/förskola kan använda de etiketter som ”kommer med på köpet” eller tillsammans besluta om egna etiketter. Den som är administratör för skolan i Unikum kan lägga till och redigera etiketter.

Som vanligt vill vi gärna höra vad ni tycker om nya funktioner i Unikum, så vi kan fortsätta förbättra. Vi vill också gärna höra hur ni använder etiketter. Berätta gärna i Unikums forum

p.s. Nästa stora förbättring som vi arbetar med just nu är att göra Skolbanken bättre och lättare att söka i även inne i Unikum.