Appar och fina omdömen

Välkomna tillbaks till Unikum! Som du kan se i Unikum så har vi jobbat på en hel del mellan badandet och grillandet i sommar. Bland annat finns nu

Nya appar för IPad och Android

Nu finns appar för er som vill arbeta med Unikum via iPad eller Android-platta/telefon, med alla Unikums funktioner.  Unikum kan användas med webbläsaren i iPhone, men då utan bilduppladdning, iPhone-app kommer senare i vinter. Många av er hittade iPad- och Android-apparna redan när vi smyg-släppte dem i somras, så det är tydligt att pekplattor börjar ju bli vanliga i hemmen, på förskolor och i skolor!

 

 

Nya fina omdömen i utvecklingsplanen

Vi har också lagt ytterligare en hand på de ämnesvisa omdömena. För er som jobbar med portfolio i Unikum så dyker nu de senaste portfolio-objekten upp i underlaget för omdömet.

 

Dessutom är det nu enkelt att se vilka typer av underlag som finns genom att symbolerna visas och indikerar att det finns mer detaljer att fördjupa sig i – ifall man är nyfiken som förälder,  eller när du som ämneslärare enkelt vill komma åt bedömningar/feedback som finns i planeringen.

 

Dessutom …

Som du märker när du loggar in har vi också jobbat massor med att trimma och förbättra alla andra delar av Unikum

  • Nya startsidorna
  • Trimmad navigation
  • Fina veckobrev i grupp-bloggen
  • Trimmad terminologi (pedagogisk planering, lärlogg mm)
  • Notiser, mm
  • Förbättrat utseende i senaste versionen av Internet Explorer: runda hörn, skuggor och allmänt tjusigt.

Tack alla som givit input och feedback före, under och efter byggandet av dessa funktioner!

 

Hälsningar
Vi på Unikum