Ny läroplan för förskolan

Hallå, är det någon där?

Förhoppningsvis inte! De flesta av er struntar nog helt i vad som händer i Unikum just nu och äter hellre mjukglass på stranden eller softar i solen, men för de tappra få som fortfarande vill veta vad vi pysslar med kommer här en liten uppdatering.

Nytt för den här gången:

Den mest synliga förändringen är att vi förenklat verktygsmenyn och flyttat ned sidans rubrik (exempel ”Nuvarande IUP för Majken Fransson”). Rubriken har flyttats ner för att den skall vara lättare att läsa. I menyn syns nu tydligare vilket verktyg som är valt, utan att samma ”knapp” visas två gånger. Många har önskat sig den här förändringen, och vi tror den gör Unikum tydligare och enklare. Under sommaren och hösten fortsätter vi fokusera på att förenkla och förbättra Unikums användargränssnitt.

För alla förskolor har vi också goda nyheter:

Den nya läroplanen finns nu inlagd i Unikum – ni hittar den under Fokusflaggan. De förskolor som arbetar med pedagogisk planering i Unikum kan nu koppla sitt material till den reviderade läroplanen för förskolan. Efter sommaren kan man även koppla barnens portfolio till läroplanen.

Den sista förbättringen berör skol- och kommunadministratörer:

Vi har förbättrat listan med elever i skolan (Skola > Admin > Elever) så att man nu ser elevens klass och kan sortera listan efter klass. Vi har också byggt en smart funktion för att markera elever som saknar klass, så man med ett enkelt handgrepp kan ta bort dessa ur skolan. Det kan vara praktiskt inför terminsstarten!

Men än så länge är det långt dit. Ha en bra sommar!