Nya startsidorna har landat …

Som ett smultron i sommaren har nu nya startsidorna landat!  Alla användare har fått nya fina startsidor, och fått trimmad navigation och layout i Unikum. Målsättningen med förändringarna är som vi berättat tidigare:

  • Översikt – att direkt ser det viktigaste för ett barn.
  • Förklara – visa lite mer förklarande text kring det man ser
  • Filtrera – lyfta fram det viktigaste, tona ned det mindre viktiga
  • Trygghet – veta vilka som ser info om mitt barn.

 

Navigationen är trimmad

Startsidorna är nya

Barnens startsidor fungerar som översikter, så att man direkt kan se det viktigaste, och navigera vidare om man vill. Bilden nedan visar mer. Även lärares och föräldrars startsidor är uppdaterade, även om ändringen inte är så stor som för barnen.

Fin bild med text

Fin bild med text

 Utvecklingsplan och ämnesvisa omdömen är tydligare

Utvecklingsplanen har gjorts tydligare på många sätt. Flikarna har lyfts upp, arkivet är lite nedtonat, och det är polerat lite allmänt. De ämnesvisa omdömena har anpassats för att blir smartare och enklare att läsa. Här finns en djupdykning om nya ämnesvisa omdömen för er som arbetar med IUP-mallar >>.

Dessutom

Vi har gjort massor av andra trimningar och poleringar också. Många av dem kommer du inte tänka på speciellt. Några är mer konkreta, t.ex.

  • iPad / pekplatta och smart telefon funkar ännu bättre
  • Termer och begrepp är uppdaterade för att avspegla nya läroplaner och allmänna råd från Skolverket för förskola/Lpfö98 och för grundskola/Lgr11.
  • Notiser är alltid tillgängliga och uppdelade för Mina barn / Mitt jobb på förskolan-skolan

Sommarjobb med polertrasan …

Vi kommer använda tiden fram till skolstart för att ha lite semester, men också för att trimma lite till kring utseende och funktioner på startsidorna. Några saker kommer därför se lite, lite annorlunda ut vid skolstart, men det mesta kommer vara sig likt.

Tyck till

Har du synpunkter och idéer kring nya startsidor vill vi gärna höra av dig! Logga in med ditt vanliga Unikum-inlogg på Forumet och Tyck till här >>