Etiketter! Snart i en lärlogg nära dig.

  • För:
  • Alla,
  • Förskola,
  • Grundskola
  • Blogg
  • Planering
Här kommer lite förhandsinfo om vad som är på gång i Unikum nu, utöver den förbättrade sökningen i Skolbanken. Vi berättar i Nytt i Unikum när det nya är klart och finns i Unikum.

Etiketter i blogg och lärlogg

Närmast på tur står en efterlängtad funktion: etiketter i blogg och lärlogg. Förskolor och skolor kan bestämma egna etiketter att märka innehåll med. Etiketterna låter er skilja mellan pedagogisk dokumentation och information i bloggen och lärloggen. De gör det också lätt att skilja mellan olika delar av er pedagogiska dokumentation. Många förskolor vill t.ex. skapa etiketter för sin verksamhets fokusområden. I grundskolor tror vi många kommer arbeta med etiketter för Big 5—förmågor.

Etiketter i förkolan

Smidiga externa länkar till schema, närvaro, epost mm

påg-extern-link

Det blir allt vanligare att ni arbetar med en kombination av flera bra webbtjänster – eller appar – i skola och förskola. För att göra det lätta att nå era olika appar från Unikum så kommer ni kunna lägga in fina externa länkar på elevers och personals startsidor. Exempel kan vara länkar till Google Drive eller Novaschem.

Historik för skolinspektionen

påg-statshistorik

Redan nu har ni kanske sett att vi smugit ut terminsvis historik i statistiken för kunskapsutveckling. Vi arbetar nu med fler sätt att göra statistik och historik enkelt tillgängligt för er analys och inför skolinspektion.
Det var allt den här gången, ha det gött i Vintersverige!
//Vi på Unikum