Supersmidigt att lägga till material från Google Apps och YouTube

Nu är det smidigt att lägga till material från Google Apps och YouTube i Unikum. Du slipper att leta reda på länkar innan du börjar skriva i Unikum. Du kan enkelt välja vilket material du vill lägga till.

Se filmen om hur det funkar med Google Apps och YouTube i Unikum

Välj ut material direkt i Lärloggen, Bloggen eller Pedagogisk planering

I ett blogg- eller lärloggsinlägg samt i en pedagogisk planering så kan du nu enkelt välja ut material om du är inloggad på ditt Google-konto. Det fungerar på samma sätt från ditt YouTube-konto. Resultatet visas under rubriken ”Länkat material” och du kan självklart även länka in andra sidor än från Google Apps och YouTube.

Blogginlägg

Många skolor arbetar i Google Apps och har filmer i YouTube. Det ska ni självklart fortsätta med! I Unikum samlas reflektioner och bedömningar och därför är det viktigt att smidigt kunna länka de arbeten eleverna har gjort till det arbetsområde eller det lärloggsinlägg de hör ihop med. Det har vi nu gjort så att man kan göra på ett lätt sätt.

För förskolor blir det självklart också smidigt att lägga in material som finns i Google Apps och YouTube.

När du vill koppla material som finns i Google Apps eller på YouTube så klickar du på ”Länka material” så får du upp en ruta där du kan välja det material du har i Google Apps eller på ditt YouTube-konto.

Välj material

 

Välja fil

 

Du kan också länka in sådant material som inte finns i Google Apps eller på YouTube. Filmerna från YouTube bäddas in så du kan spela upp dem direkt i Unikum.

Vi hoppas att detta ska leda till en smidigare och ännu mer levande dokumentation.
/Vi på Unikum