Funktion för utkast i IUP och Skriftliga omdömen

Vår i luften, och en utkastfunktion i IUP:n! Nu var det länge sedan vi bytt inloggningsbild, men det betyder inte att vi har legat på latsidan. Vi har trimmat vår utvecklingsprocess så att vi har kunnat uppdatera Unikum oftare än tidigare, utan att behöva vara jobba nattskift. Under mars har vi uppdaterat Unikum nästan varje natt med små förbättringar och buggfixar. Den nya processen gör att de fel ni rapporterar in snabbare blir fixade. Fokus under perioden har varit att göra befintlig funktionalitet snabbare och bättre, så många av uppdateringarna märks inte i gränssnittet. Vi kommer även i fortsättningen göra uppdateringar ofta, och byta inloggningsbild när vi lanserar nya funktioner.

Förutom att vi som vanligt lagat en massa buggar (se ett axplock i listan nedan) så är ju den stora nyheten denna release att vi (äntligen!) släpper första versionen av ”Utkast i IUP-med skriftliga omdömen”.

På ytan kan det verka ganska enkelt att bara lägga till en knapp där det står ”Spara utkast”, men när man tänker efter några varv till inser man att det inte kan fungera riktigt på det sättet: IUP-mallar ser ut på en massa olika sätt – en del har kommentarsfrågor, andra har textrutor där alla lärare kan skriva, vissa har komplicerade mallar med elevdelaktighet i Skriftliga omdömen etc.

För att kunna hantera alla olika möjliga sorters IUP-mallar har vi bestämt att ”Utkastfunktionen” skall finnas på alla textfrågor och kommentarsfrågor som är riktade till lärare eller mentor. När det gäller ”vanliga” textrutor där många lärare samsas om samma ruta finns utkastfunktion endast i rutor där det bara är lärare som kan skriva. Elever och vårdnadshavare får ingen utkastfunktion. Se kort film om nya utkastfunktionen här »

Texter som är i utkastläge kan inte ses av eleven eller vårdnadshavarna. Andra lärare kan dock se utkasten.

Ämneslärare kan publicera alla sina omdömen samtidigt. Mentorn kan publicera alla utkast.

På elevens IUP-översikt kan man se hur många utkast som finns i planen. Lärare kan klicka på ”Publicera mina utkast” för att publicera alla utkast som han eller hon har skrivit själv. Mentorn kan klicka på ”Publicera alla utkast” och på så sätt publicera

Utkast för skriftliga omdömen

På sidan för omdömen kan ämnesläraren skriva utkast till sina omdömen i lugn och ro. När alla omdömen är klara kan han eller hon publicera allihop samtidigt.